Dawson Leery


Spilt av James Van Der Beek.
Fullt rollefigurnavn: Dawson Wade Leery
Fødselsdag: 27/2/1983
Mor: Gail Leery
Far: Mitch Leery
Residens: Stort hus ved vika i Capeside
Jobb: Deltidsansatt ved Screen Play Video
Utdannelse: For tida i 10.klasse ved Capeside High School
Personlighet: Intelligent, analytikar, oberservant, ein draumar, optimist.
Notater: Forelska i Joey, bestevenn med Pacey. Idoliserer Steven Speilberg, vann Boston Film Festivalen. Hadde eit kort forhold til Jen Lindly.

Tidslinje:

27/2/83 Født
1990 Joey begynner å overnatte. (Emotions in Motion)
7/9/98 Begynner i 10ende klasse ved Capeside High School. Blir sammen med Jen Lindley. (Emotions in Motion)
27/9/98 Finner ut at mora har eit forhold. (Carnal Knowledge)
17/10/98 Joey kysser Dawson på gjensitting. (Breakfast Club)
27/11/98 Joey og Dawson blir sammen. (Breaking Away)
26/12/98 Slår opp med Joey. (The Homecoming Dance)
8/1/99 Vinner Boston Film Festival sammen med Joey. (The Reluctant Hero)
12/1/99 Bader naken. (The Election) 27/2/99 Blir fullstendig full.
5/3/99 Filmen hans blir kritisert av Miss Kenney

(Amerikanske datoar)Dawson Leery er ein 16år gammal filmskapar. Rollemodellen hans er ingen andre enn ein av dei beste regissørane som finnast, Steven Spielberg. Dawson bur i Capeside og går på Capeside HighSchool.Han er(ifølge han sjølv) håplaust romantisk. Hans beste venn er Joey (forkortelse for Josephine)og dei har kjent kvarandre i mange år.


(Smykket som Dawson brukar)

Ting begynner å forandre seg då det blir tid for å begynne på High School. Joey trur ikkje at alt lenger kan vere som før, og Dawson prøve å bevise at det går an. I mellomtida flyttar Jen frå New York til Capeside for å bu med besteforeldra sine der. Dawson vert forelska i ho med ein gong og Joey utviklar ein form sjalusi mot Jen. Dawson sin andre er bestevenn Pacey som prøver ut litt av kvart og meiner Dawson lever i si eiga lille filmverd. Han er ein inspirerande ung film student og prøver hardt for å komme inn på Mr.Gold's filmklasse, sjølv om han får avslag. Han har også laga ein eigen film. Den vann ein pris i Boston. Med i filmen er Jen, Joey og Pacey. Det er ein slags skrekkfilm om eit menneskelignande sjøuhyre. Livet hans blir uroa av at mora hans er utro med ein medarbeidar på TV-stasjonen der ho jobbar, Bob ("Back To You, Bob"). Da faren finn det ut blir han rasande og flyttar ut. Dawson og Joey utviklar til slutt eit heitt forhold og da det til slutt sprekk, lagar Dawson ein film om det heile. Jenta som skal spele Joey heiter Devon og Joey blir aldri så lite irritert.

I sesong 3 av serien skjer det store endringar med Dawson - han blir vaksnare. I tillegg møter han mystiske Eve som prøver hardt på å forføre han.. noko som fører til at han bl.a krasjer faren sin båt!! Han skjøner oxo at han og Jey treng litt tid fra kvarandre..
James Van Der Beek biografi
Bilder


JoeyJenPaceyAndieJack

Tilbake