Lifebook - det viktige reiseverktøyet!


Nytt og reisebrev

Smøgen 22. september 2000

Her er vi i et øde Smøgen.... En annen seilbåt og oss og alt er stengt!

I Varberg sør for Gøteborg ble Ingrid og Ragnhild hentet av bestefar og onkel Lars for noen dager siden. Været var kaldt, det blåste kuling og de hadde i det hele tatt svært lite glede av turen så de var glade for å komme til Norge pr bil.

Terje og Birgitte har deretter hatt noen lange etapper, først i går 13 timer til Marstrand i kaldt, men nydelig vær og fin vind. Genoaen streiket midtveis, så i dag tidlig måtte Terje opp i masten i ganske mye vind! Ikke trivlig!!! I Marstrand møtte vi et hyggelig norsk par ombord på en skøyte. De var på en sen høsttur før en mulig middelhavsferd neste år.

I dag har vi seilet i fantastisk vær, perfekt østlig vind og stor fart til Smøgen. Vi storkoser oss, men det er kaldt og vi drikker cappucino og kaffe i store doser for å holde oss varme. Varmeovnen går for fullt med en gang vi kommer til havn. Kulden slipper ikke helt taket i kroppen uansett hvor mye klær vi har på oss. Men havet er nydelig og solen skinner og freden og roen er fullkommen!

Dette blir sannsynligvis vårt siste nyhetsbrev før vi kommer hjem. Så langt har vi seilt omtrent 3200 n mil, ikke verst!!

ONSDAG 27.9 FRA KL 1530 OG UTOVER TAR VI OSS EN ANKERDRAM PÅ ALBERTINE PUB PÅ AKER BRYGGE. Vi håper å se dere der. Vi gleder oss til å se venner og familie og andre kjente igjen. Dersom vi mot formodning ikke er i Oslo da, sender vi nytt nyhetsbrev 26.9 om kvelden.

Som alle har skjønt, har vi hatt en tur som har vært fantastisk, på veldig mange måter. Å komme hjem til et vanlig liv blir rart og en aldri så liten overgang, men vi venner oss nok til det også..... Men ingen skal tro at vi er ferdig med dette.... vi har flere drømmer og prosjekter på kort og lang sikt!

Roger Holmsen fortjener en kjempestor takk for å ha vært bindeleddet mellom oss og omverden. Roger har laget hjemmesiden vår og lagt ut alle nyhetsbrev!

Sees 27. 9 på Aker Brygge!

Birgitte og Terje

Andre reisebrev