Kristin & Rut

Kyllingvinger

Kyllingvinger - eller kyllingklubber - er skikkelig gode når du lager dem selv. Den sprøstekte varianten du kjøper på delikatessen er ingenting i forhold. Denne oppskriften er hentet fra "Best-Ever Chicken"

Sett ovnen på 200 grader.

Bland 3/4 kopp med soyasaus, 1 spiseskje brunt sukker (demerara), 2 spiseskjeer tørr sherry (vi har også brukt andre hetviner), saften av 1 appelsin, 5 cm appelsinskall (bare det oransje), 1 stjerneanis i en kjele. Kok opp over middels varme.

Bland 1 ts maismel og 1/4 kopp vann til jevning. Hell i sausen under omrøring og kok videre i ett minutt mens du rører hele tiden.

Ta kjelen av platen og ha i 1 spiseskje finhakket/revet fersk ingefær. Rør inn 1 ts chilli-hvitløksaus.

Legg 1,5 kg (går også bra med 2 kg) kyllingvinger i ett lag i en langpanne. Hell sausen over og pensle dem jevnt.

Kyllingvingene skal stå i ovnen i 30-40 minutter. Jeg liker dem stekt ganske hardt, så de får nok stå i 50 når jeg holder på. En par-tre ganger i løpet av steketiden tar du kyllingvingene ut og smører saus på dem (fra bunnen av pannen - jeg heller alt over med en gang).