VASKEMASKINEN PÅ NETT!!

NÅ DU KLIKKER HER PÅ DENNE TEKSTEN HER SÅ FÅ DU/ DERE HØRE PÅ EN GAMMEL KLASSIKER NEMLIG VASKEMASKIN LYKKE TIL!!

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL BAKE TIL UTGANG PUNKTER NEMLIG MIN HUMOR SIDE

Det var det herrens år 1989 at undertegnede var på rekruttskole på Eggemoen, Hønefoss. Og her mottok jeg en kassett, hvis innhold ble omtalt som "sterkt". Og dette opptaket skulle gi oss en helt ny opplevelse. Følgende gloser strømmet mot en gjeng uforberedte rekrutter:

"Æ har faen ikkje tang som går over det her heller, søkk i helvete, førbainnade jævelskap, i helvete for en plage, hain steikji og han tykji også altså, helvete tykjilort, førbainnade i det helvete også det va no tykjen no det her..."

Forhistorien er som følger: Sønnen i en familie på Saltdal, som kjente farens ordforråd godt, så potensialet til at dette ville bli verd å få foreviget, da faren var på vei ned i kjelleren for å fikse vaskemaskinen for tredje gang. Så han satte en kassettspiller der nede, trykket på "record"... Og resten er historie.

I opptaket hører vi også den lett oppgløddes kone entre arenaen. Med en stemme boblende av lattermildt ertehumør spør hun om sin utkårede trenger hjelp.

"Du kan reis til helvete både du og heile helvete med denne skiten, det skal jeg faen steike mæ fortæl dæ. Men dette e' absolutt siste gangen æ ha vøre i dein hær satan og holdt på, det kan du altså forbanne på."
Og det er ikke slutt med dette:
"Du e bærre fetta så slurvete med den her så inn i helvete. Det er det du er. Du e faen meg ikke verd en vaskemaskin, du skulle faen meg hatt et brett!"

Det var bare svake minner igjen av dette opptaket, da jeg fikk tips om at dette opptaket også var å få tak i på Internett. Og etter å ha lastet ned fila, kjente jeg meg umiddelbart igjen... Her var han, i all sin prakt igjen! Og dette opptaket har IKKE tapt seg med årene. En ekte evergreen!
Dette opptaket bør lagres lett tilgjengelig på din harddisk. Dette er nemlig intet annet enn medisin for dårlig humør. Lytt til dette opptaket, og alle sorte skyer og tunge tanker vil fordampe i denne smeltedigelen av banning og glødende engasjement.

Geir Are Jensen i Nordlandsposten tok den 27 april 1996 kontakt med denne familien, og kan fortelle følgende:

Meldingen til Nordlandspostens kulturleder var klar. Ikke bilde. Ikke navn. Dessuten :

-Jeg har fått nok av det der faenskapet. I grunnen skal man vel ikke bry seg. Men når det ble så ille at folk ringte på natta og det ikke gikk an å gå inn på en kafe eller restaurant uten at noen måtte slenge ett eller annet, så ble det ubehagelig. Jeg er bussåfør, og alle kjenner meg helt ut til Bodø. Nei, jeg vil ikke ha mer jævelskap med det der. Til og med Bjørn Jens ringte og spurte om han fikk bruke historien i en sangtekst !

Jeg fikk også tak i den store synder, sønnen i huset, førstekonservatoren. Heller ikke han villig til mer enn noen knappe, anonyme uttalelser.

- Det var tyveri av kassetten som gjorde at jeg mistet kontrollen. Hele greia ble litt ekkel etter det, noe annet enn jeg hadde beregnet..

I nordnorsk kulturhistorie står det at din far gjorde deg arveløs. Stemmer det?

- Nei det er ikke rett.

Familien ble utsatt for et voldsomt kjør etter at folk begynte å kopiere kassetten. Den ble spilt over høyttaleranlegget på Rognan ungdomskole, og uansett hvilket hjem man kom til, satt folk og lyttet til, eventuelt pratet om, sambygdingen med vaskemaskinen. Han var med på ethvert vorspiel. Ungdommen på Rognan startet fanklubb med fem kroner i medlemsavgift. To hundre medlemskort ble revet bort momentant. Snart var kassetten utenfor bygdas grenser. Den ble det store samtaleemne også i Bodø. Hadde den fulgt de vanlige kanaler for distribusjon, ville den vært vårt distrikts store listetopp det året. Kassetten vandret ut av fylket. Det finnes også tegn på at den fant veien ut av landet.

- Den kom jo til Australia, sier vaskemaskin-mannen til meg.

-Australia ?

- Ja, det var noen fra Saltdalen som var på ferie der. Det første de fikk slengt foran seg var kassetten.

- Forstår du at du er blitt en kulturpersonlighet ?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg kan ikke fatte at det der skal ha noe med kultur og sånt å gjøre. Det er nå bare slik lynnet er.

- Men når sant skal sies ; du er svært god til å banne ?

- Da har du ikke truffet de rette "karan" ! Jeg blir bare smågutt i forhold...

- Ett siste spørsmål : Fikk du reparert vaskemaskinen ?

- Den fungerte ei stund. Men nå er den gått på dumpa.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL BAKE TIL UTGANG PUNKTER NEMLIG MIN HUMOR SIDE