Mahjongg på norsk

Dette nettstedet ble laget av Harald Claussen og lagt ut første gang i 1999. Siden har det blitt revidert flere ganger, senest sommeren 2010 da opplegget ble totalt endret. Innholdet er revidert, men stort sett det samme.
Menyen for dette nettstedet ligger ute til venstre på hver side, den følger deg opp eller ned, alt etter som du ruller siden.
Et nytt nettsted på engelsk er nylig åpnet (2011) med en fantastisk flott gjennomgang av alle sider ved brettspillet Mah Jong. Teksten er meget god, men altså på engelsk. Der finner du mye og utdypende stoff om spillet. Klikk her for å se denne siden.

Kinesisk bokstavKinesisk bokstavKinesisk bokstavKinesisk bokstavKinesisk bokstav

Kina

Dette er et bakgrunnsbilde fra Kyodais Mah Jongg-kabal.Velkommen til å lære et kinesisk spill

Mah Jongg er et kinesisk spill fra eldgamle tider som over Internett har erobret verden. Jeg kom tilfeldigvis over det på en side for nedlasting av spill-demoer. Snart forstod jeg at dette var noe jeg burde prøve, og etter noen litt slitsomme dager mens jeg forsøkte å sette meg inn i de mange spillereglene, ble jeg fanget av spillets magi - og var fortapt.
dragebrikke
ballbrikke
Vindbrikke
dragebrikke
Vindbrikke
ballbrikke
dragebrikke

Mah Jongg spilles stort sett i to varianter: En variant hvor 4 spillere deltar i noe som ligner på kortspillet "Gin Rummy", men altså spilt med brikker som dem vi ser ovenfor disse linjene i stedet for kort.
Den andre varianten er en "kabal-utgave" av spillet. Her blir brikkene lagt ut i et mønster og det er opp til deg å fjerne alle brikkene parvis, etter spesielle spilleregler. Du finner grundige forklaringer på begge spill-typene på en av de andre sidene her
.Brikkesett
Brikkevariant 1.
Etter hvert som populariteten har økt, har det kommet til flere avarter av spillet. Det vil si at grunnprinnsippene for spilloppsettet er de samme, men at det fysiske miljøet, som brikker og annen utforming, er endret. Et par av de mest kjente og vakkert utformede slike "omskrivninger", er "The Curse of Ra"  som har fått det gamle Egypt som sin ramme og "The Isle of Four Winds: Rune War" som på en måte har hentet sitt miljø fra forestillinger om hvordan våre gamle forfedre hadde det og deres forhold til mystikk og runer.

Brikkesett

Brikkevariant 2

Men disse utvendige "ansiktsløftningene" kan gjøre lite med det faktum at det er brikkene og de gamle reglene som gjør at spillet den dag i dag virker tiltrekkende på så mange mennesker.
.
Takk for at du kom på besøk.
Du er gjest nummer:
website hit counter
website hit counters
.
Logo for Mahjongg Ring

[Prev] [Next] [Random] [List]

Denne World of Mahjong siden eies av
Harald Claussen.


Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage
Rød drage