ForsideBarne-TV | Gjestebok | Mail til meg


Regi og animasjon: Per Åhlin. Sverige, 1974
Med: Beppe Wolgers, Jens Wolgers.

Det var en sankthanskveld langt nord i Jämtland, og alt var stille og fredelig. Himmelen og fjellene og skogene speilte seg i det klare vannet, og solen ville slett ikke gå ned. Gjennom en stillhet rautet en ku i det fjerne, og et eller annet sted summet e humle. Flere mil unna hørte vi en gutt som lo. Så ble det stille og fredelig igjen. 
Men.. det er umulig å se eller høre eller vite alt som hender rundt om i verden. Og vi hverken så eller hørte eller visste at en rar, tykk en som het Dunderklumpen kom padlende i en liten stamp i Ströms Vattudal...

dunder.jpg (13265 bytes)Camilla og Jens var barna i familien som Dunderklumpen kom til.Dunderklumpen stikker av med fire av dukkene til Camilla, og til og med skattkista hennes har han tatt. Jens ser Dunderklumpen i stampen når han stikker hav. Jens hadde gått sammen med killingen sin, Stjerneøye. Han så bjørnen Pellegnillot, kaninen EnDumEn, løven Løvenius og dukken Dukkhild.  Jens prøver å følge etter Dunderklumpen på flåten Malte. Beppe og Humla følger etter dette med en robåt. 

Enøye sykler i Jämtlands skoger med en pengepresse på bagasjebrettet. Når Dunderklumpen og resten av sin gjeng kommer gjennom skogen faller det penger foran dem, de løper som gale etter dem. 

Blomsterhåret kommer bort til Jens, hun så at Jens var trist og hadde gått seg bort.  Hun foreslo at de skulle spørre Brakkå om hvor Dunderklumpen var. Brakkå var fossen. 

Jorm er en kjempe så stor som et fjell. Han har grantrær til hår og et lite hus på nesen. 

Anne Armodsdatter går og synger og Dunderklumpgjengen og Blomsterhåret finner henne mens de leter etter Enøya og skattekista som han hadde stukket av med.
Dunderklumpen Pellegnillot EnDumEn
Løvenius Dukkhild Enøye
Blomsterhåret Jorm Anne Armodsdatter 
Humla

.


Dunderklumpen - VHS

 

 

 

   

 


 ForsideBarne-TV | Gjestebok | Mail til meg