ForsideBarne-TV | Gjestebok | Mail til meg


Originaltittel: Busters verden
Regi: Bille August. Danmark, 1984
Med: Mads Bugge Andersen, Katarina Stenbeck

Boken som filmen er basert på kom ut i 1979 og er skrevet av Bjarne Reuter. To bøker til om Buster kom etter dette. Kyss stjernene i 1981 og Hvor regnbuen ender i 1983.

Buster Oregon Mortensen er sønn av en arbeidsløs tryllekunstner og har en lillesøster med et stivt bein som heter Ingeborg. I huset bor også den sykelige fru Larsen. Både Buster og søsteren har et poetisk og fantasifullt forhold til livet. Drømmeren Buster kommer naturligvis i konflikt med de andre på den prestasjonskrevende skolen, der kravene til elevene er alt annet enn tryllerier. Dette gir seg synlig utslag ved inspektørens jubileum som blir totalt spolert av Buster. Busters personlige uvenn Stig-Ole og hans "formynder" Store-Lars er hans evige plageånder, som til sist må bukke under for Busters fantasifulle hevn. Til tross for vanskeligheter er livet til å holde ut, ikke minst fordi Buster møter vidunderbarnet Joanna. Buster og Joanna opplever et mykt kjærlighetsforhold som får Buster til å tro at det nytter.

I den første episoden skal skolen feire rektors 25 års jubileum, men i beste mening så hindrer Buster han fra å delta. Buster griper inn mot Store-Lars, en eldre gutt som erter Ingeborg for at hun halter.

I episode tre tryller Buster for rektor som ikke lar seg more spesielt mye av det. På en av sine turer som sykkelbud for melkebutikken blir Buster kjent med den pianospillende Johanna som han blir forelsket i.

Episode 4. Ingeborg er en speider, som ordner en fest i prestegårdens hage. Buster hjelper til.

Episode 5. Det går dårlig for Buster på skolen. Lærerne synes at han har problemer med å konsentrere seg. Tryllekunstene tar for mye av tiden hans.

Episode 6. Buster er invitert til Johannas hagefest, og han kommer dit som trollmann. Men de fine gjestene forventer pianomusikk, ikke tryllekunster..


 

 

 

bustersverden.jpg (20518 bytes)

Kjøp filmen hos NFI


 

   

 


 ForsideBarne-TV | Gjestebok | Mail til meg