PIZZA

GLUTENFRI PIZZA

 

Detter er en oppskrift på en glutenfri pizza. Faktisk er dette favoritt pizzaen også for de som ikke har cøliaki i familien.

 


Tilberedningstid:
15 minutter

Steketid
15 minutter

4-5 porsjoner

Pizza

Hell mjølmiks i en stor bolle og bland i tørrgjær. Hell lunket vatn i et mål. Tilsett salt og matolje og rør om. Hell så væsken opp i bollen. Start å bearbeide deigen med en sleiv. Etter en stund skal deigen slippe kanten av bollen, hvis ikke tilsett litt mer mjølmiks (men ikke for mye, da vil deigen bli tørr). Skrap deigen av sleiva og kna den med hendene (den skal nå være så fast at den ikke sette seg på hendene).
Sett så deigen til hevning i 30-45 min.

Jevn deretter deigen utover et bakepapir på en stekeplate og legg på ønsket pizzafyll og ost. Stekes midt i ovnen på 225° i 15 min. Velbekomme.


6 dl glutenfri Finax fin mjølmiks (rød kartong)
1 pk tørrgjær
2 dl vatn
1 ts salt
3 ss matolje

.